Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров пообіцяв, що Москва дасть «адекватну відповідь» на «будь-які можливі військові провокації Києва проти Донбасу».

Про це Сергій Лавров сказав в інтерв'ю російському виданню "РИА-Новости".

«На будь-які можливі військові провокації Києва проти Донбасу буде дано адекватну відповідь», - сказав він.

За його словами, Захід нібито продовжує підтримувати мілітаристські прагнення української влади, а також, «природно, сприймає таку підтримку як карт-бланш на проведення силової операції».

Нагадаємо, Джо Байден та Володимир Путін провели телефонну розмову, яка тривала близько 50 хвилин. В ній лідери обох країн обговорили відносини між США та Росією, безпекову ситуацію в Європі та скупчення російських військ довкола України.

Після закінчення розмови між президентами в Раді з національної безпеки США розкрили деталі дзвінка між Джо Байденом та Володимиром Путіним. В адміністрації сказали, що розмова була “серйозною і по суті”, і що обидва лідери виклали свої позиції щодо врегулювання ситуації.

Також, ми повідомляли, що у Путіна заявили про будівництво нового військового полігону в окупованому Криму.

Там наголосили, що Росія продовжить нарощувати бойовий потенціал. У планах на 2022 рік обладнати нові полігони. Їх розмістять в Криму (отримає назву «Старокримський») та в Іванівській області РФ («Синя Осока»).

ІА "Вголос": НОВИНИ