У МЗС РФ підтвердили, що Чорногорія, Північна Македонія та Болгарія закрили небо для прольоту літака міністра закордонних справ Сергія Лаврова. У зв'язку з цим він скасував свій візит до Сербії, намічений на 6 червня.

Про це повідомила спікер МЗС РФ Марія Захарова в ефірі італійського телеканалу La7.

«Країни - учасниці ЄС та НАТО закрили повітряний простір, закрили черговий канал зв'язку», - сказала вона.

При цьому, журналістам «Настоящее время», на уточнююче питання чи через це скасовано візит Лаврова до Сербії, високопоставлене джерело в МЗС РФ відзначило: «Здатністю до телепортації наша дипломатія ще не опанувала».

Сам же Лавров завив, що на Заході «справи зовсім погані».

«Мабуть, справи на Заході зовсім погані, і крики, які останнім часом лунають про необхідність для Сербії зробити остаточний вибір, про те, що як колишній прем'єр-міністр Швеції та міністр закордонних справ робив гучні заяви, що найгірше, що може Сербія зробити, щоб просувати свою європерспективу - це прийняти міністра закордонних справ Росії в Белграді», - сказав він.

 

 

Як писав «Вголос», Міністерство культури України не рекомендує в часи війни та бойових дій проводити заходи та проекти з реалізації перепоховань загиблих у Другів світовій війні. Багатьох могилах меморіальних комплексів, які радянсько-комуністичний режим побудував на центральних площах населених пунктів західної України, лежать останки енкаведистів.

Додамо, окупаційна влада в Запорізькій області анонсувала «націоналізацію» майна українських олігархів. Зокрема йдеться про Ігоря Коломойського, Рената Ахметова та Віктора Пінчука.

ІА "Вголос": НОВИНИ