Служба безпеки України викрила та заблокувала роботу антиукраїнської мережі. Її члени під кураторством Росії розробляли плани захоплення влади.

Зловмисники намагалися дестабілізувати суспільно-політичну ситуацію в нашій державі за допомогою «антивакцинаторських» гасел.

Про це інформує пресцентр СБУ у Львівській області на сторінці в соціальних мережах.

Правоохоронці встановили, що дії членів угруповання координували куратори з РФ. Зловмисники закликали до насильницької зміни конституційного ладу.

СБУ провела спецоперації в кількох областях нашої держави. Про підозру повідомили громадянину Росії та лідеру так званих «антивакцинаторів».

Служба безпеки отримала докази протиправної діяльності. Серед них – переписки, під час яких фігуранти підшукували співучасників та зброю. Вони планували створити на території України «власну міліцію», територіальні громади та «економіку».

Правоохоронці також вилучили докази, які вказують, що антиукраїнську мережу фінансували представники країни-агресорки. Наразі тривають слідчі дії.

Варто зазначити, що лідер львівських «антивакцинаторів» – Остап Стахів. Сьогодні Служба безпеки провела в будинку скандального активіста обшук та вручила йому підозру.

Як писав "Вголос", раніше депутат ЛМР Ігор Шолтис звернувся в Службу безпеки України, якій повідомив про антивакцинаторські дії Стахіва, які можуть призвести до повалення конституційного ладу в Україні.

ІА "Вголос": НОВИНИ