Протягом минулих вихідних до лікарень Львова госпіталізували понад 170 пацієнтів, які занедужали на COVID-19.

Про це сьогодні, 1 листопада, повідомила очільниця управління охорони здоров’я Львівської міської ради Леся Кобецька.

Також, за її словами, у львівських лікарнях протягом вихідних  у Львові від ковіду померло 36 осіб.

«Станом на сьогодні ми маємо уже тисячу пацієнтів на стаціонарному лікуванні у лікарнях Львова. З них у реанімаціях – 67 осіб, на апараті штучного дихання – 61 особа», - говорить Леся Кобецька.

Як повідомив генеральний директор 8 міської клінічної лікарні Львова Василь Трунквальтер, зараз у цьому медзакладі перебуває 240 пацієнтів хворих на COVID-19. З них 13 – у реанімації та потребують штучної вентиляції легень.

«Ситуація дуже важка, тому що кількість хворих, які потрапили до лікарні, більша, ніж тих, кого виписали», - каже він.

Лікар також попросив львів’ян за перших симптомів чи підозр на COVID-19 звертатися до сімейного лікаря, а не шукати порад для зцілення у гуглі чи у знайомих.

«Ті препарати, які пацієнти приймають під час догоспітального періоду, дуже сильно відбиваються на стані хворого», - говорить Василь Трунквальтер.

За його словами, тільки за добу тут померло четверо осіб. Це люди віком 50+ з супутніми хворобами.

Також генеральний директор 8 міської клінічної лікарні зазначив, що медзаклад має 305 кисневих точок та 95 кисневих концентраторів. Але якщо ріст захворюваності на ковід продовжуватиме зростати, то цього кисню всім може не вистачити.

«У нашій лікарні є ще 160 пацієнтів з травмами, опіковими травмами, політравмами. Ми продовжуємо працювати як ургентна лікарня», - наголосив він.

Нагадаємо, як уже повідомляв «Вголос», цими вихідними у 8 лікарні прооперували дівчинку, руку якої потравмувала січкарня. За словами батьків, дитину з гірського села Турківського району до Львова доставили за півтори години.

ІА "Вголос": НОВИНИ