Завідувачка педіатричного відділення Західноукраїнського спеціалізованого дитячого медичного центру Лариса Костюченко розповіла, які віддалені небажані наслідки можуть виникнути і діток, які перехворіли на Covid-19.

Про це вона розповіла під час прямого етеру “Народного Толк Шоу” на телеканалі NTA.

Лариса Костюченко наголошує, що потрібно обов’язково потрібно вакцинуватися, в тому числі і вакцинувати дітей. Вона пояснила, що аргументом в користь щеплення дітей від Сovid-19 є те, що новий штам “Омікрон” особливо небезпечний для дітей та розповіла, як саме це проявляється.

У дітей, які хворіють, чи вже перехворіли на ковід зустрічаються випадки мультисистемного запального синдрому. Пояснюю, що для ковіду є характерні віддалені небажані наслідки. Цей синдром - це системне ураження судин у дітей, яке проявляється, здебільшого вже після одужання: дитина ніби одужала від ковіду, неважливо, який був перебіг, але за пару днів знову занедужала. На момент, коли дитина за пару тижнів потрапляє до лікарні - вже є суттєві загрози життю. Тому закликаю батьків та лікарів бути уважними до діток, які також хворіють на ковід, вже навіть після одужання”, - пояснила Лариса Костюченко.

Нагадаємо, як повідомляв "Вголос", на Львівщині знову зросла кількість хворих на ковід. За минулу добу недугу підтвердили ще в 2 тисяч 299 осіб. Серед інфікованих 1 070 мешканців Львова. Також відомо, що від завтра, 26 січня, Львівщина може перейти у ”червону зону”.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ