У Львові судили 33-річного чоловіка із Лисичанська (Луганська обл.), який намагався вбити колегу через зауваження про російську мову.

 Про це повідомила «Українська правда», з посиланням на Єдиний реєстр судових рішень.

Випадок трапився 14 липня 2022 року в одній з квартир у Львові. 33-річний уродженець Лисичанська разом з колегою робив у ній ремонт. У суді потерпілий розповів, що того дня його напарник захворів і бригадир дав йому нового напарника. До обіду вони працювали та не конфліктували, однак на обіді чоловіки вживали алкоголь і між ними виник конфлікт через мову.

"Після випитого спиртного потерпілий почав обурюватись, що переселенець розмовляє російською мовою й не воює за свою землю, а втік від війни. Чоловік з Лисичанська в емоціях схопив ніж і кілька разів вдарив його в область шиї і грудної клітки збоку", – йдеться у вироку суду.

Ніж від ударів зламався, тож кривдник почав гамселити молотком львів'янина. Потім кривдник забрав свої речі, зачинив потерпілого у квартирі та лишив ключ у дверях, щоб їх неможливо було відкрити зсередини.

Від ударів потерпілий втратив свідомість, коли прийшов до тями, то нападника уже не було у квартирі. Чоловік знайшов свій телефон та подзвонив виконробу та розповів, що трапилось. На місце події виїхали медики, яким вдалося врятували життя постраждалого.

Суд визнав кривдника винним у замаху на вбивство та призначив покарання у вигляді  7 років позбавлення волі. Чоловік також має виплатити потерпілому понад 58 тис. грн моральної та матеріальної компенсації та 10 тис. грн витрат на адвоката.

Нагадаємо, колишнього депутата Миколаївської міськради засуджено до 15 років в'язниці за плани створити «народну республіку» в разі окупації регіону Росією.

ІА "Вголос": НОВИНИ