Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що відправить на кордон з Україною «цілий контингент білоруської армії», бо нібито «українці почали стягувати туди війська».

Про це Лукашенко заявив на зустрічі з головою Держприкордонкомітету Білорусі.

Він заявив, що Білорусь та Росія нібито «давно оголосили» про плани провести спільне навчання на кордоні з Україною.

«Це ще для нас важливо, бо нам доведеться там розгорнути цілий контингент білоруської армії. Про це і в Лунінці говорили. І тут це не пов'язано з жодною окупацією. Ми просто хочемо захистити наш південний кордон», - сказав Лукашенко.

Також він «порадив» звернути увагу на концентрацію українських військ на кордоні.

«А подібним політикам слід звернути увагу на концентрацію військ не лише на кордоні Латвії, Литви, Польщі, а й України. Не ми першими почали звертати увагу на південний наш кордон. Українці почали стягувати війська. Не розумію, навіщо», - додав він.

Нагадаємо, «Вголос» писав, що на думку американських чиновників, теоретично Росія може розмістити війська в Білорусі під виглядом спільних військових навчань, щоб напасти на Україну.

Також ми писали, що Росія запланувала у січні та лютому серію військових навчань за участю понад 140 кораблів та понад 10 тисяч військових в акваторіях трьох морів, Атлантичному та Тихому океанах.

Додамо, Росія направляє до Білорусі два дивізіони зенітно-ракетних комплексів С-400 «Тріумф» – вони будуть задіяні у «спільних навчаннях» на початку лютого.

ІА "Вголос": НОВИНИ