Самопроголошений президент Білорусі пообіцяв взяти «жорсткіший курс на збереження незалежності країни».

Як повідомляє «Європейська правда» із посиланням на БЕЛТА, про це Лукашенко заявив під час різдвяного відвідання храму в Мінську.

«Повинен вам сказати, що цей рік буде непростим. Світ зміниться серйозним чином. Світ зміниться у плані об'єднання народів і держав у союзи. Таким державам, як ми, наодинці не просто буде важко вижити, - буде неможливо. Тому я і взяв більше »жорстокий курс на те, щоб зберегти наш суверенітет і незалежність, щоб ми були державою. Але були у тісному зв'язку з нашими найближчими друзями та братами, - сказав глава держави. - Хто це? Це Росія. Це Казахстан. Це Україна. Неважливо, що там відбувається сьогодні. Там народ знедолений до крайності. Так довго продовжуватися не може",- заявив він.

Також Лукашенко накинувся на Київ через надання автокефалії українській церкві.

«Нам треба зробити все, щоб повернути Україну в лоно нашої справжньої віри. А там стався навіть за релігійними напрямками такий розкол, який подолати буде дуже складно. Це те, що і нам хотіли у 2020 році піднести – автокефалію, розкол нашої церкви, і так далі тощо. Ви це все знаєте. Ми цього уникли. І я не хочу, щоб це повторилося у наших сусідів», - заявив самопроголошений президент.

Нагадаємо, як повідомляв «Вголос», Лукашенко порівняв учасників мітингів у Казахстані з бандитами і закликав їх стати на коліна.  

ІА "Вголос": НОВИНИ