Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко, який 2 роки утримує силою узурповану владу та став співучасником російських військових злочинів проти України, заявив про те, що повномасштабне вторгнення російських терористичних військ на територію нашої держави було превентивне.

Про це повідомляє інформаційна агенція «Укрінформ» з посиланням на державне білоруське видання "БелТа". Цю заяву кремлівська маріонетка Лукашенко зробив сьогодні, 11 березня. 

Під час переговорів Путін і Лукашенко обговорювали «ситуацію в регіоні та в Україні», а також «актуальні питання двосторонніх відносин, розвиток союзної співпраці, економічну взаємодію за умов санкційного тиску».

Лукашенко заявив, що приніс на зустріч із Путіним "карту, яка розкриває плани нападу на Білорусь". 

"Вони готувалися не тільки до удару на Донбасі. Вони створили позиції для удару по Білорусі. Якби Росія не завдала превентивного удару, Україна б напала на Білорусь", – заявив він.

Нагадаємо, як повідомляв "Вголос", зберігаються ознаки готовності воєнно-політичного керівництва Білорусі до можливої широкомасштабної участі їхніх збройних сил у бойових діях проти України на боці РФ.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ