Чиновники Львова просять виділити з бюджету міста для будівництва палацу спорту на Сихові, 500 тисяч гривень.

Така інформація прозвучала під час засідання депутатської комісії з фінансів та планування бюджету Львівської міської ради 28 грудня 2021 року.

Як нагадала голова комісії Наталя Шелестак, на діяльність ЛКП «Палац ігрових видів спорту», яке створили спеціально під будівництво палацу спорту, вже виділено 12 млн гривень. Проте палацу досі нема. 

За словами першого заступника міського голови Львова Андрія Москаленка, станом на сьогодні вартість проекту складає близько 720 млн гривень.

«Використання палацу спорту буде можливим якщо у Львові проведуть чемпіонату Європи з баскетболу, а також – олімпіади. Львів має намір податися на співфінансування», - пояснив він.

Андрій Москаленко зазначив, що проект палацу спорту на Сихові корегуватимуть, але тільки тоді, коли буде точно відомо де проходитиме «Євробаскет» або Олімпіада, і чи матиме Львів дотичність до того.

Наразі депутати готові виділити на функціонування ЛКП «Палац ігрових видів спорту» сто тисяч гривень. А 400 тисяч виділити на добудову спортивних об'єктів у Львові.  

Нагадаємо, як повідомляв «Вголос», у  жовтні 2017 року, у Львові обрали переможців конкурсу на кращий проєкт спортивного комплексу на Сихові. Авторами проєкту, який зайняв перше місце на конкурсі, стали архітектори з творчої архітектурної майстерні «Кудін»: Віктор Кудін, Ольга Рябова, Михайло Карнаухов та Надія Бесараб.

На початку жовтня 2018 року у Львові створили ЛКП «Палац ігрових видів спорту», яке стало замовником будівництва, а пізніше виділили земельну ділянку під спорткомплекс площею 1,87 га. На проєктну документацію передбачили близько 16 млн гривень. Вже у листопаді 2019 року було визначено підрядника та невдовзі мали розпочатись будівництво “Палацу спорту”.

Втім, відтоді цей проєкт так і залишився нереалізованою обіцянкою Андрія Садового, адже коштів на його будівництво немає. Як відомо, минулого року для спорудження “Палацу спорту” на Сихові в бюджеті виділили 20 млн грн. На жаль, кошти не були освоєні і пізніше їх скерували для боротьби з коронавірусною інфекцією. Відомо, що “Палац спорту” мали збудувати до 2023 року.

ІА "Вголос": НОВИНИ