Чиновники міськради Львова хочуть отримати згоду депутатів на виготовлення проектно-кошторисної документації для будівництва нової музичної школи по вулиці Личаківській. Але грошей для будівництва школи – немає. Зрештою, і проектно-кошторисну документацію місто хоче отримати в борг.

Така інформація прозвучала під час засідання постійної депутатської комісії культури, молоді, спорту та  зовнішніх зв’язків Львівської міської ради.

Серед документів, які депутатам пропонують погодити, це – розробка проектно-кошторисної документації. Для цього просять виділити 500 тисяч гривень. Хоча, як заявив під час засідання комісії депутат від фракції «Європейська солідарність» Петро Адамик, вартість цих робіт – 5 млн 900 тисяч гривень.

«Міський голова сказав, що зараз робиться проектно-кошторисна документація для музичної школи. Але за які кошти? Хто заплатить за це?» - поцікавився депутат.

У відповідь почув, що зараз місто перебуває на стадії підписання договору з переможцем конкурсу. За словами в.о. начальника управління культури Львівської міської ради Наталії Бунди, музична школа зараз є у приміщенні на Личаківській,53 при костелі святого Антонія і громадськість цікавиться коли ж ця школа виселиться звідти. Зараз там навчаються 400 дітей і конкурс сягає 3-4 особи на місце. Крім того, місто ще не знає скільки коштів доведеться вкласти у будівництво цієї школи.

«Ми замовимо документацію і не заплатимо за неї? Здуримо людей? Чи зробимо проектно-кошторисну документацію, яка через рік не буде актуальною, за майже 6 млн гривень і на цьому все завершиться?», - питає Петро Адамик.

При цьому він нагадав, що тільки у Личаківському районі місто винне підрядникам 800 млн гривень за виконані роботи. І поки не будуть віддані ці борги, не варто накопичувати нових.

На думку депутата, якщо місто не має коштів на будівництво, то не варто проводити навіть архітектурних конкурсів.  

Цікаво, що результати всеукраїнського архітектурного конкурсу на створення сучасної мистецької школи у Львові були оголошені ще у жовтні минулого року.  Проте, як з’ясувалося, з ними досі ще не підписали угоди та не виплатили обіцяного призових коштів.

Нагадаємо, як повідомляв «Вголос», у Львові оголосили переможців архітектурного конкурсу на будівництво крематорію. Але грошей на його будівництво не передбачено.

Публікація у рамках Програми висвітлення діяльності Львівської міської ради, її виконавчих органів, посадових осіб та депутатів у засобах масової інформації.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ