Львів посів 10 місце у списку українських міст за якістю життя. Про це свідчать результати сьомого всеукраїнського муніципального опитування.

Опитування проводила соціологічна група «Рейтинг» від імені Центру аналізу та соціологічних досліджень Міжнародного республіканського інституту.

Так, згідно з результатами опитування, найбільше якістю життя у місті задоволені жителі Вінниці, а найменше – жителі Херсону. Львів посів 10 сходинку з оцінкою 3,1 – загальний індекс якості 22 виміряних послуг.

За оцінкою розвитку міста Львів опинився на 8 місці - 58% респондентів вважають, що справи у місті, в цілому, йдуть у правильному напрямку.

Також був складений рейтинг міст за сферами. Львів'яни найбільше справи у місті, в цілому, йдуть у правильному напрямку.

Респонденти також оцінили роботу місцевої влади. Так, 16% жителів Львова цілком схвалюють роботу мера, швидше схвалюють – 43%, швидше не схвалюють – 18%, а зовсім не схвалюють – 11%.

 Роботу міської ради схвалюють 10% львів'ян, швидше схвалюють – 41%, швидше не схвалюють – 22%, зовсім не схвалюють – 8%.

Що стосується послуг та сфер, які надаються місцевою владою Львова, 40% респондентів відповіли, що у місті добре справляються зі збором сміття, а 5% львів'ян вважають, що з цим жахливо справляються.

Стан медичних послуг позитивно оцінили 24% жителів міста, в той час, як 12% львів'ян вважають ситуацію жахливою.

Щодо інфраструктури міста, 29% львів'ян вважають, що вона добре розвинена, 19% – погано, 14% – жахливо.

Опитування проводили у 24 обласних центрах України, що не перебувають під контролем російських чи проросійських сил, включаючи Маріуполь та Сєвєродонецьк на Донбасі, на основі вибірки, яка включала 19196 респондентів.  Статистична похибка для кожного міста не перевищує ±3,5%. Досяжність респондентів у середньому склала 65%.

Нагадаємо, 29 вересня у Львівській опері обиратимуть найгарнішу дівчину Львова. Цього року на корону претендують 14 львів’янок.

 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ