За публічне використання та поширення символіки комуністичного режиму львів’янину повідомлено про підозру.

Про це повідомляє відділ інформаційної політики Львівської обласної прокуратури.

Слідством встановлено, що львів’янин на власній сторінці у забороненій соцмережі «Однокласники» систематично постив публікації, в яких містяться ознаки пропаганди комуністичного тоталітарного режиму та зображення комуністичної символіки. Загалом, чоловік поширив понад сотню зображень із забороненою символікою.
 
За такі дії йому повідомлено про підозру місцевому мешканцю за фактами поширення та публічного використання символіки комуністичного тоталітарного режиму (ч. 1 ст. 436-1 КК України).
 
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі СВ відділу поліції №1 ЛРУП №1 ГУ НП у Львівській області, за оперативного супроводу Управління протидії кіберзлочинності у Львівській області Департаменту кіберполіції  Нацполіції України. 
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Читайте також у «Вголосі»: П'ятеро львів'ян, учасників  російсько-української війни візьмуть участь у Іграх воїнів у США.  

ІА "Вголос": НОВИНИ