П'ятеро учасників російсько-української війни, ветеранів та чинних військовослужбовців, візьмуть участь у Іграх воїнів в США, які відбудуться штаті Флорида з 16 до 29 серпня.

Про це повідомляє Львівська військова обласна адміністрація.

До складу національної збірної ввійшли Дмитро Афанасьєв, Ігор Галушка, Олександр Заставський, Сергій Калитюк та Віктор Легкодух.

Так, ветеран Національної гвардії України Дмитро Афанасьєв змагатиметься за медалі у стрільбі з лука та волейболі сидячи, а  його побратим Ігор Галушка – у веслуванні. 

Ветеран Збройних Сил України Олександр Заставський представлятиме Україну одразу у 4 дисциплінах: стрільба з лука, гольф, кульова стрільба та волейбол сидячи. 

У кількох дисциплінах змагатиметься і ветеран Збройних Сил України Сергій Калитюк. Він боротиметься за медалі у велоспорті, кульовій стрільбі, стрільбі з лука та баскетболі на візках. 

Військовослужбовець Збройних Сил України Віктор Легкодух на змаганнях у США виступить у 5 дисциплінах: велоспорт, штовхання ядра, веслування, баскетбол на візках та кульова стрільба. У складі делегації також перебуває львів’янка, яка тренує збірну, Леся Шах. 

Warrior Games – це міжнародний спортивно-реабілітаційний захід для військовослужбовців та ветеранів, які отримали поранення, травми чи захворювання під час виконання службових обов’язків у зоні бойових дій. Захід організовує Міністерство оборони США з 2010 року у 12 адаптивних видах спорту: стрільба з лука, гольф, кульова стрільба, легка атлетика, велоспорт, плавання, веслування на тренажерах, баскетбол на візках, регбі на візках, пауерліфтинг, волейбол сидячи.

Нагадаємо, як повідомляв «Вголос», Ігор Галушка здобув золото під час Ігор Нескорених в Гаазі. А на вручення нагород вийшов з прапором «Азову» та гаслом «Save Mariupol» аби нагадати про своїх побратимів, які в той час обороняли Маріуполь. 

Також в змаганнях Ігор Нескорених львів'янин Віктор Легкодух здобув золоту та срібну медалі. 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ