Львівське комунальне підприємство «Княже місто» виплатить мешканцю Львова понад 67 тисяч гривень.

Відповідне рішення ухвалив Галицький районний суд. Про це йдеться в матеріалах справи.

Причина такого рішення – взимку на автомобіль чоловіка впала снігова брила з даху будинку. Інцидент стався 15 лютого.

Львів’янин Іван Шелест залишив транспортний засіб на паркінгу, який розташований на проспекті Шевченка. Після повернення він побачив, що на його BMW 520 впала снігова брила.

Унаслідок падіння брила пошкодила лобове скло та дах автомобіля. Експертиза визначила, що для ремонту авто потрібно викласти з кишені понад 64 тисячі гривень.

Суд встановив, що інцидент стався через те, що ЛКП «Княже місто» вчасно не прибрало лід з даху будинку. Іван Шелест отримає 64 тис. гривень на ремонт автівки, 3 тисячі гривень – моральна компенсація, 825 грн – судовий збір. Ще 9 тисяч – це судові витрати.

Як інформує «Захід.нет», у цей день (15 лютого) ще одна брила впала на автомобіль Seat Ateca. Як не дивно, але будинок, з якого впав лід, теж обслуговує «Княже місто». Суд у справі закінчився, постраждалий отримає 35 500 гривень на ремонт авто.

Нагадаємо, у Львові водій служби таксі Bolt повіз неповнолітню дитину не за тією адресою, яку вона обрала. Так, дівчині довелось на ходу вистрибувати зі салону авто. Пізніше з'ясувалось, що така ситуація вже траплялась.

ІА "Вголос": НОВИНИ