Львів’янин Святослав Літинський вимагає від поліції покарати колишнього заступника міністра внутрішніх справ Олександра Гогілашвілі за нецензурну лайку, яку він вжив в громадському місці.

Про це активіст повідомив  у коментарі «Вголосу».

Він нагадав, що стаття 173 Кодексу України про адміністративне право класифікує нецензурну лайку у громадських місцях як дрібне хуліганство.

«Це тягне за собою накладення адміністративного штрафу від двох до семи неоподаткованих мінімумів. Дорога – це є громадське місце», - пояснює Святослав Літинський.

За його словами, з публікацій у ЗМІ він дізнався про випадок, коли 24 листопада 2021 року авто, в якому перебував Олександра Гогілашвілі, зупинили для перевірки на блокпості. Замість того, аби виконувати вимоги працівників поліції, чиновник взявся їх виховувати, використовуючи нецензурну лексику.

«Нецензурна лайка – це одна з грубих форм неповаги до громадської моральності; непристойні висловлювання – це один з найогидніших різновидів словесної брутальності. У правовій літературі справедливо зазначається, що, незалежно від того в яких обставинах особа висловлює своє роздратування у формі нецензурної лайки, вона скоює проступок, за який її мають притягнути до відповідальності», - вважає активіст.

На його думку, дуже важливо аби ті особи, які уповноважені стежити за дотриманням закону, самі його дотримувалися. А якщо порушили, то щоби були покарані за це.

Звернення Святослав Літинський скерував до Головного управління Нацполіції в Києві сьогодні. І очікує відповіді протягом місяця. Хоча, зізнається, що налаштований скептично.

Нагадаємо, як повідомляв «Вголос»,  Олександра Гогілашвілі влаштував розбори на блокпосту при в’їзді в АТО. Коли його вчинок набув публічності, то міністр МВС Денис Монастирський заявив що того підлеглого треба звільнити. Також з’явилося ще одне відео, де Гогілашвілі так само поводить себе негідно. А під час журналістського розслідування з’ясували, що він має російський паспорт.

ІА "Вголос": НОВИНИ