18 лютого до дитячої лікарні Першого медоб'єднання Львова госпіталізували семирічного хлопчика з переломом склепіння черепа та множинними гематомами. Такі важкі травми дитині завдав вітчим.

Про це «Вголосу» повідомили у пресслужбі медзакладу.

За словами дитячого нейрохірурга Юрія Кузьмінського, дитина перебувала у стані середньої важкості.

«Під час рентгенографії було виявлено перелом черепа. Комп’ютерна томографія показала перелом склепіння та основи черепа та крововиливи». – каже лікар.

Зараз хлопчика лікують та спостерігають за його станом. Якщо йому стане гірше, то будуть вирішувати, чи потрібне оперативне втручання. Наразі дитина увесь час скаржиться на головний біль.

Юрій Кузьмінський зазначив, що це важка травма, яка може мати несприятливі наслідки для мозку.

Мама хлопчика Роксолана зізналася, що такі важкі травми хлопчикові завдав її чоловік,  вітчим дитини. За її словами, вітчим подарував дитині вживаний телефон, але водночас заборонив ним користуватися. А того дня зауважив, що дитина його не послухалася. 

Жінка також каже, що чоловік вже багато разів бив і її, і її сина, і її стареньку маму. Через ті побої у неї зараз страшні головні болі. Причини для побоїв чоловік знаходив різні – не так сказала, не те сказала, не так прибрала та інше.  

«Я думала забрати дитину і піти геть. Але  ми мешкаємо у квартирі, яку винаймаємо. Нам нема куди йти», - каже вона.

При цьому додає, що оренду за квартиру сплачує вона та її мама. А ось кривдник живе за її кошт. Проте вигнати його не змогла, тому що дуже боялася. За ці два роки, що вони одружені, чоловік зумів залякати її.

«Я казала йому, аби він йшов геть. Але він казав до мене: будеш багато говорити, то ще дістанеш. Також ми вже тікали. Але він погрожував, що якщо ми не повернемося, то він нас поб’є. І ми поверталися», - розповідає Роксолана.

Того дня, коли він покалічив хлопчика, йому здалося, що дитина таки брала той злощасний телефон. Це його розлютило. Він схопив мобілку та кинувся до дитини. Коли переляканий малий почав все заперечувати, то чоловік підняв його та з усієї люті кинув на підлогу. Хлопчик вдарився головою та зомлів.

«Він взяв телефон та побачив, що телефон заблокований. Спитав мене чому так. Я відповіла, що не знаю, бо ось щойно прийшла додому. Та й пішла собі на кухню. А він пішов до дитини питати. Звісно, дитина була перелякана, почала теж все заперечувати. Я почула крики й побігла до них, аби захистити малого. Вже побачила як він підіймає дитину і кидає на підлогу», - розповідає жінка.

Коли кривдник зрозумів, що дитина скалічена, то  дуже сильно перелякався. Але не за дитину. За словами жінки, він злякався, що приїде поліція і його змусять відповідати за свої вчинки.

Жінка викликала «швидку». А вже медики повідомили поліції  про побиття хлопчика.

Зараз мама скаліченого хлопчика каже, що ні за що не повернеться більше до чоловіка, який кривдив її та її родину. Обіцяє розлучитися з ним. 

Вітчим часто зривав злість на дитині, проте ніхто з дорослих не звернувся до поліції

Як повідомили в поліції Львівської області, важких травм завдав дитині вітчим, 25-річний житель Львівського району. Його відразу ж затримали.

Також працівники поліції з’ясували, що чоловік неодноразово бив дитину, проте жодних звернень від матері, сусідів чи вчителів до поліції не надходило.

Наразі чоловік перебуває у СІЗО. Проти нього  відкрили кримінальне провадження за ч.1. ст.121 (Умисне тяжке тілесне ушкодження) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання - позбавлення волі на строк від п'яти до восьми років.

Сьогодні суд призначив запобіжний захід чоловікові – арешт без права внесення застави.

Нагадаємо, як повідомляв «Вголос», якщо кривдник чинить наругу в родині, то його можна знешкодити, викликавши через 102 «Поліну».

ІА "Вголос": НОВИНИ