Нацполіція та інші силові структури у співпраці з МОЗ й міністерством цифрової інформації продовжують виявляти підроблені сертифікати про щеплення та інші сфальсифіковані «ковідні» документи. У розрізі регіонів найбільше фальшивих сертифікатів виявили у прикордонних областях, зокрема й на Львівщині.

Як повідомляє управління комунікації Національної поліції України, про це сьогодні заявив очільник Нацполіції Ігор Клименко.

"Оскільки вакциновані та протестовані громадяни мають певні привілеї під час карантину, з'являється попит на підроблені COVID-документи. На жаль, не всі розуміють важливість вакцинації та формування колективного імунітету. Врешті для того, аби виключити будь-які зловживання, поліція відстежує та документує усі факти надання послуг з фальшування медичних документів, пов'язаних з COVID-19", - говорить він.

За словами голови Національної поліції, за минулий тиждень правоохоронці відкрили близько 90 кримінальних проваджень стосовно підробних сертифікатів. З усіх цих випадків понад 70 виявили саме працівники Державної прикордонної служби, перевіряючи документи українських громадян в процесі перетину державного кордону. 

Загалом з початку року відкрито понад 730 проваджень за аналогічними фактами. Найбільше - на Волині (207), в Києві (98), Рівненській та Львівській (по 75) областях.

  • Зауважимо, станом на сьогодні майже всі області Украни перебувають у «червоній» або ж «помаранчевій» зоні карантину. У понеділок, 18 жовтня, у Львові почали діяти посилені карантинні заходи, які можуть бути ще більше посилені з 1 листопада.


Нагадаємо, як писав «Вголос», від початку року на Львівщині відкрили понад 100 кримінальних справ за підробку «ковідних» документів. 

ІА "Вголос": НОВИНИ