Від початку 2021 року за фактами підробки COVID-19 сертифікатів на Львівщині відкрили майже 100 кримінальних проваджень.

Громадянам нагадали, що підробка та купівля документів про щеплення – це кримінальне правопорушення.

Відповідна інформація з’явилася на сторінці поліції Львівської області в соціальних мережах.

Поліцейські наголосили, що рівень захворюваності та смертності від коронавірусу постійно зростає. Незважаючи на це, одні громадяни підробляють, а інші купують сертифікати про COVID-вакцинацію.

За фактами підробки сертифікатів цього року відкрили 94 кримінальні провадження. Упродовж поточного тижня викрили три такі факти.

Зокрема, чоловік та жінка (46 та 50 років) продемонстрували на пункті пропуску «Грушів-Будомєж» підроблені документи про вакцинацію. Ще одне несправжнє свідоцтво виявили в пункті пропуску «Рава-Руська – Гребенне». Його показав 26-річний чоловік.

21 жовтня підроблені сертифікати пред’явили жінки з Херсонщини, які теж намагалися перетнути кордон вказаним вище пунктом пропуску.

За використання підроблених документів передбачене покарання – до двох років обмеження волі.

Як писав «Вголос», у вакцинацію, як засіб тотального контролю над людством, вірять 42% мешканців чотирьох областей - Львівської, Івано-Франківської, Чернівецької та Закарпатської.

Також ми повідомляли, що Львівська область встановила антирекорд. На коронавірусну хворобу захворіли 1 647 осіб. Так, загальна кількість інфікованих у регіоні зросла до 169 220.

ІА "Вголос": НОВИНИ