Бійці 80-ї окремої десантно-штурмової бригади виступили з ініціативою присвоєння їхньому підрозділу імені генерал-хорунжого УПА Романа Шухевича.

Про це повідомив боєць бригади Ігор Фльорко.
 
«Ну що ж, товариство! Користуючись невеличким тижневим перепочинком ми з іншими бійцями 80-ї окремої десантно-штурмової бригади різних підрозділів запустили ініціативу щодо присвоєння нашій бригаді ім'я генерал-хорунжого УПА Романа Шухевича. Ми підготували відповідне звернення на командування та збираємо підписи між боями серед бійців бригади. Така наша ініціатива має чітке підґрунтя», - написав він на своїй сторінці у соцмережі.
 

Ігор Фльорко нагадав, що Роман Шухевич - це єдиний військовий діяч такого рівня в українській історії, який є уродженцем міста Львова.
 
«Бригада є львівською. Ворог той самий. Звитяги нашої бригади (починаючи з 2014 року) є достатніми, щоб вона могла претендувати на таку честь мати ім'я одного із найуспішніших українських полководців, який був особистим ворогом сталіна і наводив жах на всі підрозділи НКВС на українських теренах», - вважає боєць. 
 
Нагадаємо також, як повідомляв «Вголос», у Львові є кав'ярня, яка пропонує подвійну послугу: випити каву та витерти ноги об російський триколор. 

ІА "Вголос": НОВИНИ