Про це повідомила прес-служба ДП «Львівстандартметрологія».
«Особливістю цієї дегустації, безперечно, став сік із проростків пшениці, який виробник назвала сенсацією XXI сторіччя, оскільки даний продукт унікальний. Сік здатний позитивно впливати на здоров’я людини, здійснюючи: збагачення киснем організму; виведення токсинів; антибактеріальну дію; очищення печінки; покращення стану хворих на цукровий діабет, знижуючи рівень цукру; лікування запальних явищ; стабілізацію артеріального тиску та багато іншого», - йдеться в повідомленні.
Засідання Львівської обласної дегустаційної комісії (ЛОДК) відбулось 26 лютого. У засіданні прийняли участь представники Львівської обласної державної адміністрації, фахівці ДП «Львівстандартметрологія», Головного Львівського обласного управління у справах захисту прав споживачів, Львівської обласної санітарно-епідеміологічної станції, Головного управління ветеринарної медицини у Львівській області, Львівського державного коледжу харчової та переробної промисловості Національного університету харчових технологій.
Цього разу на дегустацію представили свою продукцію п’ять виробників Львівської області. Дегустатори мали можливість оцінити такі продукти, як: сік із проростків пшениці (продукт харчовий для спеціального дієтичного споживання); бутерброди «Панська перекуска» з ковбасою, з куркою, з котлетою м’ясною, з шинкою; скумбрія холодного копчення, оселедець слабосолоний, сайра гарячого копчення, пресерви рибні під назвами «Оселедець атлантичний м/с філе-шматочки «Львівський», «Оселедець атлантичний м/с філе-шматочки «Матьє» в олії», салат «Далекосхідний» з морської капусти; вироби кулінарні «Філе оселедця в олії з овочами».
Метою представлення на дегустацію зразків продукції стали виготовлення харчового продукту та розширення асортименту продукції. Уся продукція, яка була представлена на дегустацію мала необхідні протоколи випробувань, висновки санітарно-епідеміологічної експертизи на сировину, пакувальні матеріалів тощо.
Незадовільною оцінкою відзначила ЛОДК бутерброди «Панська перекуска», виявивши за зовнішнім виглядом порушення технологічного процесу. Дана продукція була знята з дегустації одноголосним голосуванням ЛОДК.
Визначення якості продукції, поданої на дегустацію, члени ЛОДК проводили на підставі органолептичної оцінки зразків та візуального огляду в обсязі, передбаченому діючою нормативною документацією (НД) на конкретний вид продукції або проекти НД, розробленої виробником. Експертами оцінювались такі показники якості продукції як зовнішній вигляд, консистенція, смак і запах, колір.
ІА "Вголос": НОВИНИ