У Львівській обласній клінічній інфекційній лікарні, розрахованій приймати 230 пацієнтів з діагнозом COVID-19, станом на сьогодні перебуває 231 хворий. В основному це люди молодого віку. Частина з них перебуває на інтенсивній терапії, більшості потрібен кисень.

Про це під час брифінгу заявив Ігор Берник. заступник директора Львівської обласної клінічної інфекційної лікарні.

“За 10 місяців цього року у нашій медустанові  проліковано близько 2500 пацієнтів. Станом на сьогодні у лікарні перебуває 231 хворий, 10 – в реанімації, 9 – на штучній вентиляції легень", – розповідає Ігор Берник.

За його словами, перебіг коронавірусної  хвороби у цій хвилі відрізняється від попередніх. Захворювання розвивається більш стрімко і протікає у важкій формі.

“Здебільшого хворіють молоді люди. Щодня поступає в середньому 20 осіб. Є серед них і вакциновані, але відсоток таких пацієнтів незначний і вони легко переносять недугу”, – каже лікар

Як зазначає Олег Когут, координатор з вакцинації у Львівській області, на жаль, ще зарано говорити, що рівень захворюваності на коронавірус серед населення області падає.

“На сьогодні, 16 листопада,  на Львівщині  маємо зафіксовано 770 нових підтверджених випадків інфекції. На лікуванні перебуває понад 4000 осіб, 3100 – у стаціонарах. Більше двохсот пацієнтів лікуються в палатах інтенсивної терапії. Усі  ці цифри говорять про важкість четвертої хвилі коронавірусної інфекції”, – повідомляє Олег Когут.

Загалом від початку пандемії від коронавірусу в області захворіли 199 876 осіб, померли понад 5 тисяч.

Зі слів регіонального координатора, зараз у Львівській області значно впали обсяги вакцинації. Якщо раніше щодня щепились 20000 людей, то зараз ця кількість становить 18-19 тисяч. 

Загалом на Львівщині  вакциновано 1358000 людей, з них  – однією дозою 40,3% , 26, 9% двома. Серед дітей віком 12 -17 років щеплення зробили 2200 осіб”, – зазначив Когут.

Читайте за темою:

Коронавірус чи грип? Як розпізнати інфекції?

Львівські лікарі врятували життя пацієнтові з підробленим ковід-сертифікатом

Цього тижня на Львівщині працюватимуть 33 центри вакцинації. Графік роботи

 

 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ