ЛЬВІВ, 1 ЖОВТНЯ, PRESSTIME.COM.UA. — Львівська Перша приватна броварня починає варити пиво на українському хмелі сорту «Національний».
Про це йдеться в повідомленні компанії.
До цього броварня використовувала лише німецький хміль.
Першу партію пива, зварену з «Національного» хмелю компанія презентує 5 жовтня, у рамках Львівського міського фестивалю пива.
«Цей унікальний сорт хмелю був створений українським науковцем професором Максимом Мельничуком, пройшов лабораторні дослідження в Україні, Чехії та Німеччині і за своїми якісними характеристиками не поступається всесвітньо відомому жатецькому хмелю. До речі, пиво, в якому цей сорт взято за основу, буде зварене в Україні вперше», — йдеться в повідомленні.
«Для нас це експеримент. Раніше ми використовували лише шляхетні сорти найкращого німецького хмелю, проте лабораторні дані щодо якісних показників українського «Національного» сорту свідчать про доцільність його використання у преміальних сортах пива. Ми вирішили спробувати і таким чином підтримати європейську броварську традицію – варити особливе пиво до місцевих пивних фестивалів», — розповів комерційний директор Першої приватної броварні Андрій Мацола.
«Перша приватна броварня» працює з початку 2004 року.
Підприємство випускає 10 сортів пива (світле, преміум, міцне, чорне, платінум-світле, платінум-чорне, "Авторське", "Stare Misto", безалкогольне) під ТМ „Перша приватна броварня”, а також 2 сорти квасу (ТМ „Квас Львівський”).
Потужність виробництва складає 3,5 млн. дал. пива та 2,5 дал. квасу в рік.
ІА "Вголос": НОВИНИ