Депутати Львівської міськради просять центральну владу спрямувати на потреби оборони 50 мільярдів.

Сьогодні, 17 лютого, на пленарному засіданні сесії Львівської міської ради депутати озвучили звернення до Президента України, ВРУ та Кабміну з проханням дофінансувати галузь оборони України на 50 мільярдів гривень.

Відповідне звернення озвучив голова Європейської Солідарності в ЛМР Петро Адамик.

«Російська Федерація намагається скористатися слабкістю нашої влади, нерішучістю та невизначеністю її позиції у зовнішній та внутрішній політиці, зіграти на амбіціях Президента Зеленського «закінчити війну» - і підсунути начебто просте рішення: завершення війни на своїх умовах. Однак таке рішення не принесе в Україні миру. Воно вестиме лише до поглиблення конфлікту і збільшить можливості для Путіна загрожувати цілісності і самому існуванню України як незалежної держави», - наголосив Петро Адамик.

До центральної влади країни у міськраді Львова Європейська Солідарність озвучила такі вимоги:

  1. Внести зміни до Державного бюджету України та спрямувати на потреби оборони 50 млрд грн.
  2. Терміново доукомплектувати всі бригади. Для цього надати адекватне грошове забезпечення: мінімально 25 000 грн. для воїна і 50 000 грн. для того, хто перебуває у першій лінії. Повернутися до практики короткотермінових контрактів, щоб у стислі терміни доукомплектувати частини досвідченими ветеранами.
  3. Терміново наповнити стратегічні запаси харчового, речового, медичного, бойового та інших видів забезпечення.
  4. Забезпечити фінансування державного оборонного замовлення.
  5. Внести зміни до Державного бюджету України з метою створення можливостей для територіальних громад забезпечити співфінансування розгортання територіальної самооборони.

ЄСівці також закликали керівників парламентських фракцій повернути своїх депутатів усіх рівнів до роботи в сесійні зали й своїми діями продемонструвати відсутність паніки та готовність захищати державу.

Нагадаємо, у порівнянні з груднем минулого року політичні вподобання українців зазнали певних змін. Якби вибори до Верховної Ради відбувалися на початку лютого, найбільшу кількість голосів виборців отримала б партія «Європейська солідарність».

ІА "Вголос": НОВИНИ