Медики львівської лікарні швидкої допомоги провели першу в Україні складну поєднану ортогнатично-артропластичну операцію з реконструкції обличчя.

Про це повідомляється на фейсбук-сторінці медичного закладу.

Відомо, що операцію проводили 20-річному хлопцеві, який постраждав у дорожньо-транспортній пригоді. Тоді юнак отримав складні переломи нижніх кінцівок та нейротравму. Крім того, йому діагностували ще одну травму - перелом нижньої щелепи. Через це хлопець не міг широко відкривати рот, погано жував та спав вночі.

Після лікування постраждалого направили до лікарні швидкої допомоги Львова, де йому поставили діагноз - деформуючий остеартроз лівої та кістковий анкілоз правої суглобової головки.

Так, давня травма призвела до хронічного захворювання суглобів із практично цілковитою їхньою нерухомістю. Після попередньої консультації було проведено ортодонтичну підготовку до складної операції. Виготовили ортогнатичний план в лабораторії Eurosplint та протези індивідуальних суглобів.

Операцію лікарі проводили цілих 12 годин. Хлопцеві було необхідне хірургічне втручання, яке мало на меті повернути щелепи у правильне положення та відновити деформовані суглоби.

Операцію медики щелепно-лицевої хірургії провели спільно з литовським колегою Simonas Grybauskas, який вже неодноразово проводив такі втручання.

Варто зазначити, що вже через кілька днів обличчя хлопця змінилось. Тепер хлопець зможе забути про постійний дискомфорт та не відчуватиме труднощів при русі щелепою.

Львівські лікарі провели операцію з реконструкції обличчя

Читайте більше новин від ІА Вголос за посиланнями:

ІА "Вголос": НОВИНИ