Вперше спеціалісти Центру нейрохірургії та неврології клінічної лікарні швидкої медичної допомоги Львова прооперували пацієнтів, застосовуючи УЗД-апарат нового покоління, який дозволяє високоточно побачити новоутвори головного та спинного мозку просто під час операцій.

Про це повідомляє  пресслужба лікарні у соціальній мережі “Фейсбук”

Як зазначено у повідомленні, це надточний та один з найкращих у світі УЗД-апаратів, який використовують при нейро- та загальній хірургії просто під час операцій. Приставляючи датчик пристрою до відкритої ділянки мозку  нейрохірурги можуть чітко побачити межі пухлини, оцінити її об’єм та локалізацію, а також те, наскільки хірургу вдалось новоутвір ліквідувати.

Інтраопераційний УЗД-апарат успішно допоміг визначити розташування новоутвору у 57-річного чоловіка із Самбірського району із підозрою на інсульт. Після операції у скорому часі у нього почали відновлюватись раніше порушені функції мовлення та рухів”, – розповідають медики.

За допомогою УЗД-апарату було прооперовано ще трьох пацієнтів: 51-річного чоловіка, у якого видалили пухлину у шийному відділі хребта, 51-річну жінку з новоутвором у лобній частині та 52 річного чоловіка з вродженою патологією розвитку судин головного мозку.

Після операції пацієнти швидко повернулися до свідомості, а головне продовжують  жити без жодних неврологічних порушень”, – запевняють лікарі

Щороку спеціалісти Центру нейрохірургії та неврології проводять понад 1000 оперативних втручань та близько 500 з них пов’язані із видаленням новоутворів.

Читайте також:

У Львові американські хірурги розпочали оперувати дітей з вадами серця

ІА "Вголос": НОВИНИ