76 відсотків батьків Львові готові відпустити своїх дітей до школи на очне навчання. 9 відсотків вважають що дітям краще навчатися дистанційно. Один-два відсотки віддали перевагу екстернатній формі навчання. Ще вісім відсотків батьків не визначилися.

Про це сьогодні, 29 серпня, повідомив керівник управління освіти Львівської міської ради Андрій Закалюк.

За його словами, кожна школа індивідуально вирішувала як буде школа працювати: офлайн, онлайн чи проводитиме змішане навчання.

«Перед тим як вирішувати яку форму навчання обрати, в школах зважали на кількість місць в укриттях. У школі не може перебувати більше учнів, ніж є місць в укриттях», - говорить він.

Саме через це деякі школи перейдуть до позмінного навчання. Адже, за його словами, якщо у школі є 1200 учнів, а в укритті одночасно може сховатися тільки 500 осіб, то діти навчатимуться позмінно.

Андрій Закалюк зазначив, що навіть в одній школі може бути різна форма навчання. Так, учні молодшої школи можу приходити на навчання щодня, учні інших класів вчитися кілька днів очно, кілька – дистанційно.

При цьому він наголосив, що у всіх школах схиляються до того, що учні молодших класів повинні приходити до школи щодня.

«Якщо батьки остаточно вирішили, що діти навчатимуться онлайн, то для них в кожному районі буде створено опорну школу. Батьки зможуть перевести туди дітей на навчання. Тобто, вони повинні перевести дитину з одного навчального закладу в інший. Дитина не може бути зарахована у дві школи одночасно. Адже від цього залежить зарплата вчителя», - зазначив керівник управління освіти Львівської міської ради.

Так, у Галицькому районі це – школа №3, у Франківському – №31, у Сихівському - №86, у Личаківському – школа «Лідер», у Шевченківському - №20, у Залізничному районі – школа №77.

Проте Андрій Закалюк уточнив, що якщо, приміром, до третього класу в одному районі зголосяться три дитини, і скільки ж охочих навчатися онлайн буде в іншому районі Львова, то цих дітей об’єднають до одного класу.

Читайте також у «Вголосі»: як у школах Львівщини відбудеться свято першого дзвоника.

ІА "Вголос": НОВИНИ