В умовах, коли Львів, як й інші великі міста України, страждає від заторів, ідеї альтернативного транспорту для пересування містом стають актуальними, як ніколи.

Про розробку силами львівських науковців та ветеранів російсько-української війни триколісного електросамокату для комфортного пересування містом  розповів директор наукового парку Національного університету «Львівська Політехніка» Назар Подольчак на хвилях "Вголос FM" в програмі «Актуальне інтерв'ю» з Ігором Слотюком.

Повну версію розмови можна послухати на офіційному каналі «Радіо Вголос» на YouTube, а ми підготували для вас найцікавіші деталі появи унікального для Львова стартапа, розробленого нашими науковцями та захисниками. 


«Ідея прийшла від ветеранів АТОвців, з якою вони прийшли до нас на навчання. У нас спеціальний проєкт »Норвегія-Україна", по адаптації військовослужбовців та їх родин до цивільного життя. ми навчаємо їх, як розвити свій бізнес, створити свою ідею та комерціалізувати її. 

Вони прийшли з ідеєю створити машину для евакуації поранених з лінії фронту, але оскільки ми вважали, що така машина дещо заскладна для виготовлення, то запропонували їм простіший варіант - почати з електросамокату. Оскільки ми бачимо тренди, які снують на ринку й досить позитивні до таких речей. 

Несподівано для нас вони зробили перший прототип самостійно, хоч звісно він був далекий до ідеалу. Та ми побачили, що це ті люди, які готові присвятити себе цьому виробу. Тому ми їх взяли на так звану акселерацію. В чому вона полягала?

Наша професійна команда спільно з ними розробила дизайн, та знайшла кошти на перший прототип. Зараз вже маємо і четвертий і п'ятий. Також ми почали шукати кошти й гранти, аби вони розвивались, знайшли дизайнерів та взяли окремі технологічні запозичення з інших наших стартапів. 

Таким чином, в нас вийшла лінійка з трьох частин - звичайний електросамокат, електросамокат для людей з інвалідністю та електрокар" - говорить Назар Подольчак. 

Нагадаємо, як писав "Вголос", 8 липня на сесії Львівської міськради депутати ухвалили правила та обмеження для електросамокатів на території Львова. 




 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ