Відповідне рішення депутати Львівської міської ради ухвалили сьогодні, 23 грудня, під час чергового сесійного засідання.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив секретар Львівської міської ради Маркіян Лопачак

"Упродовж декількох місяців депутати спільно з поліцією та працівниками виконавчих органів розробляли, а сьогодні затвердили на засіданні ЛМР комплексну безпекову програму – «Безпечене місто Львів». Вона розрахована на 5 років і передбачає цілу низку заходів як превентивного характеру, так і оперативного реагування. Один з основних напрямків – удосконалення системи відеоспостереження", - пише він.
Як зауважив секретар Львівської міськради, за підрахунками поліції, у Львові необхідно додатково встановити близько 5000 камер. Як стверджують правоохоронці, досягнення такої амбітної мети допоможе скоротити кількість злочинів практично у 5 разів, завдяки принципу «невідворотності покарання». Адже за умови наявності достатньої кількості камер спостереження, ними будуть охоплені всі основні вулиці, публічні місця та громадські простори Львова. 

Та слід зауважити, що бюджет Львова станом на зараз перебуває у непростому становищі, з огляду на потреби повернення кредитів та інших запозичень, а також низькі цифри надходжень з продажу земельних ділянок. Відтак, з ініціативи Маркіяна Лопачака міські депутати вирішили піти іншим шляхом, аби забезпечити виконання програми «Безпечне місто». 
 
"Ця річ є досить коштовною, тому запропонував колегам узаконити зобов’язання для забудовників – своїм коштом встановлювати камери відеоспостереження на кожній новій будівлі та підключати їх до міської системи", - повідомив секретар міської ради. 
Як зауважив посадовець, останні містобудівні умови та обмеження на нове будівництво, які схвалив Виконавчий комітет міської ради, були видані вже з врахуванням цієї правки. 
(до речі, останні містобуди виконавчий комітет видавав уже з врахуванням цієї правки).
 
"Сподіваюся, реалізація програм дозволить скоротити кількість злочинів і підвищити ефективність їхнього розкриття", - підсумував Маркіян Лопачак. 

Нагадаємо, як писав "Вголос", депутати Львівської міської ради вирішили виділити з бюджету кошти на встановлення у житлових багатоквартирних будинках протипожежних систем, які сповіщатимуть про пожежі та задимлення у помешканні.
 

ІА "Вголос": НОВИНИ