У середу, 17 листопада, Командування Повітряних Сил Збройних сил України підписало договір із Львівським державним авіаційно-ремонтним заводом на другий ремонт винищувача МіГ-29УБ.

Про це повідомляє Національний Промисловий Портал.

Як відомо, ЛДАРЗ отримав цей контракт як єдине підприємство, що здатне виконувати послуги з 1-го та 2-го ремонту та дообладнання літаків МіГ-29, МіГ-29УБ та їх складових частин з продовженням призначених показників, згідно з висновком Львівської торгово-промислової палати.

Другий ремонт навчально-бойового літака МиГ-29УБ № 50903023325 114-ї бригади тактичної авіації (б/н 10 «білий») обійдеться Повітряним Силам у понад 62 млн грн. З них 13,2 млн треба виплатити у 2021 році, а 48,9 млн у 2022-му.

Як зазначено в договорі, ремонт пройде у три етапи.

На першому (до 1.12.2021) здійснять демонтаж блоків, вузлів та агрегатів, які підлягають ремонту. Почнуть робити ремонт крила, корпусу, відновлення надписів, внутрішнє фарбування літака. Укомплектують технічну аптечку літака інструментом і приладдям.

Під час другого етапу виконають дефектацію та ремонт блоків, агрегатів, вузлів, трубопроводів, ремонт корпусу, крила, ліхтаря, підвісного паливного бака, приймання та перевірку двигунів після ремонту, встановлення всіх агрегатів та льотні випробування, за результатом яких літак передадуть замовнику. Другий етап ремонту має завершитись до 30 серпня 2022 року.

На третьому етапі (до 15.11.2022) виконають ремонт та постачання замовнику технічної аптечки (передбачено ремонт і виготовлення наземного обладнання та інші роботи).

Читайте також: У Луцьку наступного року стартує виробництво електробусів Granton

ІА "Вголос": НОВИНИ