Це розробка китайська компанія Zonson Smart Auto, дочірнього підприємства концерну ZTE.

Про це повідомляє Національний Промисловий Портал з посиланням на ЦТС.

Його складання планують організувати на підприємстві корпорації “Богдан” у Луцьку.

Перший екземпляр електробуса Granton GTZ6129BEVR прибуде до України вже у грудні поточного року. Надалі розпочнеться його сертифікація у нашій країні.

Дана модель вже має європейський сертифікат і має непогані характеристики. Так, електробус має довжину 12 м та вміщує 80 пасажирів і укомплектований літіє-залізо-фосфатними батареями сумарною місткістю 300 кВт-год.

Такої місткості акумуляторів вистачає для експлуатації електробуса на маршруті цілодобово, а час заряджання становить від 2,5 до 4 годин.

При цьому 8 модулів з АКБ розміщено в задній частині кузова, а 2 – на даху електробуса.

Електробус має запас ходу у понад 250 кілометрів.

Нагадаємо,  10 вересня 2020-го року, напередодні чергових місцевих виборів, міський голова Львова Андрій Садовий та керівник об’єднання львівських приватних перевізників “Екопастранс” Ігор Самардак підписали меморандум про наміри закупити 250 електробусів, які мали б курсувати львівськими вулицями. З них 200 електробусів планували закупити приватні перевізники, а 50 – місто Львів. Проте, станом на кінець 2021 року концерн  «Електрон» не виготовив навіть одного тестового електробуса. Зауважимо, що ситуація з бюджетом міста є складною. У зв'язку із заборгованістю є труднощі з фінансуванням нових проєктів.

Читайте також: Польща активізувала війська на кордонах через ситуацію з мігрантами

ІА "Вголос": НОВИНИ