Лікаря Львівського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф, де він працював на посаді лікаря з медицини невідкладних станів, звільнили за відмову йти в укриття під час повітряної тривоги. Через це він відсудив у лікарні 98 тисяч грн компенсації. Крім того лікаря поновили на роботі.

Про це повідомляє Шевченськівський районний суд Львова.

Медика звільнили із займаної посади на підставі п. 1 ч. 1 ст. 41 КЗпП (одноразове грубе порушення трудових обов’язків керівником підприємства, установи, організації всіх форм власності.

У суді позивач зазначив, що звільнення є незаконним, оскільки його посада не зазначена до жодної категорії працівників, передбачених статею закону.

Як йдеться у повідомленні, 2 березня під час оголошеної повітряної тривоги у Львові, між лікарем та директором медичного закладу виник конфлікт через відмову медпрацівника пройти в укриття.

Згідно з актом службового розслідування, лікар грубо порушив свої трудові обов`язки, тож його звільнили.

Суд визнав, що лікар-керівник бригади не є керівником підприємства, тому до нього не може бути застосовано норми п. 1 ч. 1 ст. 41 КЗпП України і він не може бути звільнений з роботи на її підставі. Тому суд скасував наказ про звільнення, а також вирішив поновити позивача на роботу та стягнути на його користь середній заробіток за час вимушеного прогулу у розмірі понад 98 тисяч гривень.

Читайте також на сайті ІА «Вголос»:

У «Дії» з'являться 10 нових послуг та документів

Литва передасть Україні «убивцю орків»: деталі

Конгресвумен США закликала Єрмака піти у відставку

 

ІА "Вголос": НОВИНИ