Вчора ввечері, 21 грудня, у Львові, на вулиці Кульпарківській, бійці Нацгвардії України затримали чоловіка, який вчинив розпусні дії щодо семирічної дівчинки, учениці однієї з львівських шкіл.

Як повідомив «Вголосу» керівник пресслужби Західного територіального управління Національної гвардії України Олег Тіхов, педофіла затримали в момент, коли він переходив дорогу.

«Жодних переслідувань, бійки, перестрілки чи погоні не було. Все відбулося тихо, спокійно. Хоча підозрюваний спробував втекти, але йому це не вдалося», - каже пресофіцер.

Отож, вчора, коли інформація про те, що у приміщення львівських шкіл проникає сторонній чоловік, перевдягнутий у жіночий одяг, підстерігає у туалетах малолітніх дівчаток та примушує їх роздягатися, з’явилася у соцмережах та у ЗМІ, до посиленого патрулювання Львова залучили й нацгвардійців. Їм роздали орієнтування та всю наявну інформацію про злочинця: як він виглядає, у що може бути вбраним та інші деталі.

Також був створений телеграм-канал, до якого долучилися львів’яни й куди скидали фото та відео осіб, схожих на підозрюваного.

Патруль у складі нацгвардійців старшого солдата Віталія Жупанського та солдата Владислава Грицинчука патрулював саме район вулиці Кульпарківської.

«Вони йшли слідами злочинця. Заходили в магазини, питали людей, чи не бачили вони когось подібного. І, нарешті, близько восьмої вечора, побачили його на пішохідному переході. Підійшли, представилися і попросили його показати документи», - розповідає Олег Тіхов.

Злочинець спробував втекти. Але йому це не вдалося. Військовослужбовці м’яко взяли його під руки з обох боків. Педофіл посмикався трохи, але вивільнитися з м’яких обіймів нацгвардійців йому не вдалося.

Затримання відбулося за 15 хвилин.

Нацгвардійці. затримання педофіла
Злочинцю не вдалося вирватися чіпких рук нацгвардійців. Фото Наталки Волосацької

Олег Тіхов наголосив, що обоє військовослужбовці отримають премії та нагороди. А Владислав Грицинчук, який є військовослужбовцем строкової служби, ще додатково поїде у позачергову відпустку та проведе свята вдома, з родиною.

Нагадаємо, як повідомляв «Вголос», вчора стало відомо, що до школи №43 у Львові у туалеті до семирічної дівчинки чіплявся чоловік, який назвався лікаркою та спробував роздягнути дитину.

У Львівській міській раді пояснили, що до школи злочинець потрапив, бо був вбраний як жінка і охорона вирішила, що це хтось з учениць школи.

На щастя, вчора ввечері злочинця затримали. Водночас з’ясувалося, що ще кілька місяців тому його затримували у Києві за аналогічний злочин. Проте випустили з СІЗО під заставу.

ІА "Вголос": НОВИНИ