Дитина, яка мало не стала жертвою педофіла у львівській школі, зараз не відвідує уроків.

Про це повідомила в.о. начальника управління освіти департаменту гуманітарної політики Львівської міської ради Леся Васюта.

За її словами, інцидент стався минулого тижня. Після того, як в управлінні освіти дізналися про випадок, що до школи проник педофіл, то негайно створили комісію, яка вивчає зазначений випадок.

«Є підтверджений факт, що на територію навчального закладу проникла стороння особа. Там зараз тривають слідчі дії та відкрите кримінальне провадження. Переглянули записи на відеокамерах. Опитали керівників навчального закладу, охоронця», - каже вона.

Чиновниця говорить, що про злочин їй повідомила начальник управління освіти Залізничного району Львова. За її словами, у цій школі на охороні працює жінка, яка знає усіх школярів та їхніх батьків в обличчя. Тому її роботою всі задоволені. І навіть батьки постраждалої дитини просять не карати жінку, яка впустила до школи педофіла.

«Вона перебувала, але стояла спиною до входу. Злочинця вона вже побачила, коли він зайшов, зі спини. Жінка каже, що він був вбраний у червону куртку, тому вирішила, що це учениця цієї школи, яка йде на уроки», - говорить Леся Васюта.

Водночас після інциденту постраждала дитина відвідувала школу. Вона почувалася добре.  Але після того, як у сомережах з’явилася інформація про цей злочин та піднявся ажіотаж, батьки не приводять дитину до школи.

Також, як вдалося дізнатися «Вголосу» з власних джерел, в поліції невдоволені тим, що ця інформація виплила назовні. Адже цього педофіла бачили і в іншому навчальному закладі Львова, але йому знову вдалося втекти.

«Ми побоюємося, що цей педофіл тепер заляже на дно», - сказали нам.

педофіл
Поліція розшукує педофіла

Водночас у школах готуються до перевірок та посилених заходів охорони. За словами Лесі Васюти, з 1 січні 2021 року у всіх школах введено ставки охоронців.

«Навчальні заклади самі приймають на роботу охоронців. У цій школі, де трапився інцидент, працює два охоронці.  Минулого року тут працювала муніципальна варта, але вони розірвали угоду», - говорить в.о. начальника управління освіти департаменту гуманітарної політики Львівської міської ради.

Нагадаємо, як повідомляв «Вголос», у Львові на школярок полює педофіл, переодягнений у жінку.

ІА "Вголос": НОВИНИ