[media=149649,149650] 

Про це йдеться у меморандумі у сфері інформаційної інтеграції регіонів та протидії агресивним пропагандистським впливам з боку третьої сторони, який у середу, 13 вересня, у Львові підписали представники Львівської обласної ради,  Львівської обласної державної адміністрації та Луганської обласної військово-цивільної адміністрації, передає кореспондент «Вголосу».

«Є ідея створити кілька програм, схожих до «Громадянської оборони», частина з яких буде російською мовою, аби там (на Луганщині, – ред.) вони сприймалися. Цей проект також подаємо на секторальний конкурс підтримки коштів ЄС, зазначив про зміст меморандуму голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин. Також напрацьовуємо варіанти подальшої роботи у межах обміну вчителів, передаватимемо досвід зі встановлення спортивних майданчиків на Львівщині Луганщині, запроваджуватимемо спільно роботу програми мікропроектів на території Луганської області тощо».

Голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз наголосив на важливості співпраці саме в інформаційній сфері.

«Ми інформаційно програли. Протягом трьох років після руйнування вишок, ми не давали сигнал українських телеканалів на територію, де йде війна. Коли кажуть, що тут хунта і хтось когось з'їдає, це дуже працює там, на Луганщині. У нас була різна історія, але впевнений, що буде одне майбутнє, яке ми сьогодні зароджуємо», – резюмував Юрій Гарбуз.  

 

«Вголос»

 

ІА "Вголос": НОВИНИ