Упродовж наступних 10 років у всьому світі народжуватиметься на 4,7 млн дівчаток менше. Це пов’язано із тим, що бажання мати виключно хлопчика дедалі частіше стає пріоритетним у майбутніх батьків.

Про це ідеться у дослідженні медичного журналу BMJ, повідомляє сайт УНН.

Група дослідників проаналізувала дані про більше ніж 3 млрд народжень за останні 50 років, щоб визначити, як вибір статі вплине на суспільство.

Вчені зосередили увагу на 12 країнах, в яких співвідношення чоловіків і жінок збільшилося з 1970 року, а також на 17 країнах, де це співвідношення могло збільшитися через соціальні або культурні тенденції. За цими спостереженнями розробили два сценарії.

За першим сценарієм, до 2030 року в країнах буде на 4,7 млн менше народжених дівчаток.

Згідно із другим сценарієм, який побудували на основі спостережень за сучасними тенденціями, до 2100 року в усьому світі цифра може підскочити до більше ніж 22 млн.

Автори дослідження попередили, що через надлишок чоловіків, імовірно, пошириться поведінка, недопустима у суспільстві, і зросте кількість випадків насильства.

ООН практику вибору статі малюка називає шкідливою і порівнює її із дитячими шлюбами або операціями, які калічать жіночі статеві органи.

Кількість абортів через небажану стать зростає протягом останніх 40 років у країнах Південно-Східної Європи, а також у Південній і Східній Азії.

Вчені планують і надалі вивчати цю проблему та її можливі наслідки.

Читайте також на сайті ІА Вголос: 

ІА "Вголос": НОВИНИ