Україна застосувала протитанковий ракетний комплекс Javelin у зоні бойових дій. Це підтвердив у Facebook нардеп від «Слуги народу», голова підкомітету з питань оборонної промисловості оборонного комітету Верховної Ради Ігор Копитін.

Про те, що Україна застосувала протитанковий ракетний комплекс Javelin на Донбасі, з посиланням на слова начальника Головного управління розвідки Кирила Буданова  раніше написали у Military Times.

Буданов заявив, що системи Javelin також використовувалися проти російських військ. 

Про такі слова Буданова написав також у Twitter головний редактор цього американського видання - Military Times - Говард Олтмен. «Буданов сказав мені, що українські війська використали Javelin у бою», - написав Олтмен.

Згодом нардеп Копитін підтвердив у Facebook, що застосовування Javelin у реальному бою вже було.

«Днями поширилась інформація щодо того, що в зоні ООС використали протитанковий ракетний комплекс Javelin. Так, це правда. Наші воїни використали його під час ведення бою. Поки не маю права розголошувати, де це відбулося і під час яких обставин, але скажу наступне – попереджаючи будь-які подальші заяви і маніпуляції щодо того, »чи може Україна захищатись, чи це не заборонено«, так, може. Ми маємо право на захист своєї землі. Саме так, як вважаємо за потрібне – з використанням Javelin або Bayraktar, або іншої зброї, яке є на балансі ЗСУ. Бо ми захищаємо власну державу», - написав Копитін.

Нагадаємо, що до київського аеропорту «Бориспіль» 22 жовтня прибула третя партія додаткової безпекової допомоги від США. Вона включає боєприпаси, протитанкове та високоточне озброєння, у тому числі системи Javelin, медичне майно та інше. Про це повідомляла пресслужба міністерства оборони України. Попередні дві партії вантажу було доставлено до України 10 та 18 жовтня.

ІА "Вголос": НОВИНИ