Антон Петрівський, представник руху «Суспільство майбутнього», вважає, що з такими проявами суспільного сепаратизму потрібно боротися. Мова про нещодавню провокацію, яка трапилась в центрі Львова, коли співак виконав російськомовні пісні з нецензурною лексикою.

Про це він розповів у прямому етері “Народного Толк Шоу” на телеканалі NTA.

Антитіла до русифікації

Експерт впевнений, що будь-який приклад зрозумілий, якщо він наочний. Саме тому, він провів паралелі з ситуацією, яка склалась з російськомовним співаком у Львові до пандемії коронавірусу.

“В нас зараз популярна тема коронавірусу. Ми знаємо, що імунна система здатна протистояти цьому вірусу, якщо в неї є антитіла. Хлопці, які припинили ці співи - є антитілами української нації, а цей “співун” - це російський вірус. Ці антитіла не дають розповсюджуватись вірусу на території міста Львова”, - пояснив Антон Петрівський.

Ігнорування права тих, хто не хоче слухати російських пісень

Представник руху «Суспільство майбутнього» впевнений, що все частіше відбуваються маніпуляції чиїмись правами. Так, він стверджує, що багато, хто розповідає про свої права, однак не враховує при цьому прав інших.

“Дуже часто можна почути, що “я маю право співати”, “це законом не заборонено”. Чому ми повинні враховувати лише права тих, хто хоче співати в публічному просторі російською мовою  і робити якийсь культурний продукт цією мовою? Чому ми не зважаємо на право львів’ян не чути російський культурний продукт в громадському просторі? Адже тих, хто не хоче це слухати, набагато більше”, - запитує Петрівський.

Як вберегти молодь від “латентних ватніків” та “руского міру”

“Ми говоримо, що Україна - це територія свободи. Цим дуже часто спекулюють такі персонажі, як цей малолітній латентний ватнік”, - впевнений Антон Петрівський.

На його думку, Україна отримала свободу лише тоді, коли почали віддалятися від “руского міра”, а отже перестала бути від нього залежною. Експерт переконує, що українцям варто зрозуміти, що коли ми даємо можливість “рускому міру” вертатись на наші вулиці, ми повністю нівелюємо першочергову мету незалежності.

“Наша свобода повністю залежна від того наскільки ми віддаляємось від “руского міру” і наскільки даємо йому розповсюджуватись в нас”, - наголошує експерт.

Антон Петрівський також зауважив, що питанням вихованням українськості серед молоді, має саме школа. На його думку, саме в школах вчителі мають пояснити якою ціною дана Україна незалежність та яка її ціна.

“Українська школа повинна пояснювати, що “руский мір” - це є зло, яке може повернути нас в залежність, в якій зараз живе Білорусь. Вона цьому “рускому міру” піддалася та стала русифікованою і не здатна тепер чинити опір. Хочу наголосити, що ми повинні зробити все, щоб українські школи повністю позбулися “руского міру”. Колишні російські школи мають бути повністю українізовані і вичищені від педагогів, які це пропагандують і роками розповсюджували серед дітей”, - завершив Антон Петрівський.

Нагадаємо, як писав "Вголос", у четвер, 9 грудня, у центрі Львова молоді активісти зірвали зйомку російського ютюб-каналу «Вписка», коли ті співали російські пісні. Інцидент стався на проспекті Свободи близько 21:00.

ІА "Вголос": НОВИНИ