Головний податковий міліціонер часів Віктора Януковича – Андрій Головач, в справі про розкрадання 3 млрд грн. бюджетних коштів відбувся умовним терміном та зберіг численні активи. Попри те, що раніше генпрокурор Юрій Луценко називав його прізвище в переліку екс-чиновників, яким загрожує тюремний термін та конфіскація майна.

Про це йдеться в сюжеті Дар’ї Степанової для програми «Наші гроші з Денисом Бігусом».

Андрій Головач очолював податкову міліцію з 2010 по 2014 рік. Після зміни влади генерал-полковника люстрували, а у серпні 2016-го – арештували.

У грудні того ж року він уклав таємну угоду з прокурорами, бо начебто дав цінні свідчення. А також,  за словами генпрокурора Луценка, сплатив до бюджету до бюджету 130 млн грн. Хоча офіційного підтвердження перерахування цих коштів до бюджету не має.

В підсумку, Головач отримав п’ять років позбавлення волі з іспитовим строком в рік. І вже на початку 2018-го погасив судимість – за зразкову поведінку.

Генеральна прокуратура звинувачувала колишнього головного податкового міліціонера Головача в участі у махінаціях з відшкодуванням ПДВ на суму у 3 млрд грн. На деякий час прокурори арештували майно екс-топ-чиновника та його родичів, та зняла про нього цілий відео ролик, де було показано п’ять люксових автівок і мотоцикл, численні будинки під Києвом у закритому котеджному містечку, ресторани та елітні бутіки в Києві. Усю цю розкіш у 2016-му слідство оцінило в півмільярда гривень.

Після засекреченої угоди зі слідством арешт з майна зняли. У родини екс-податківця лишилося 13 будинків під Києвом у елітному котеджному містечку «Сонячна долина». З них 11 записані на його свата – дніпровського пенсіонера Валентина Шкільова, ще по одному – на дружину та сина. Приблизна вартість цих нерухомих інвестицій – $15 млн, або 420 млн грн. На свата будинки переписали буквально за два місяці до арешту Головача, причому тоді  їх було більше, частину вже продали.

Також на сина Головача – Олександра, записано по третині в столичних ресторанах «Tiesto Grill» та «Vodka Grill». Бізнес-партнер Головачів Олег Шейнкер стверджує, що саме Головач-старший інвестував в цей бізнес $550 тис. Шейнкер стверджує, що після зняття арешту прокуратури, Головачі позбулися його в спільному бізнесі, переписавши його на фірму «Євро Гриль ЛТД» (нині в стані припинення – «НГ»). Шейнкер також стверджувавв, що Головачу належить частина найпафоснішого ТРЦ Києва – «Арени-сіті». Мова йде про «Арена Інтертейнмент», яку в 2015 році нібито купив кіпріот на ім’я Еллінас Кристодоулос. Він же значиться бенефіціаром компанії «Арена-капітал», якою керує Людмила Дука.

Юрист Віктор Сурник, який представляє інтереси бізнес-партнера Головача – Олега Авер’янова називає її підставною особою, близькою до Головачів. У Авер’янова конфлікт з Головачем через аграрне підприємство, і саме на Людмили Дуку переписали в 2014 компанію «Скайнет маркетінг ЛТД».

Головач-старший є постійним відвідувачем «Арени». У власності його родини ще дві квартири в Києві та апартаменти в окупованій Ялті.

Також, 5 років умовно з позбавленням права обіймати певні посади в 2016 році суд призначив першій заступниці начальника ГУ Міндоходів у м. Києві Тетяні Детюк, яка була одним з організаторів незаконного відшкодування ПДВ на загальну суму 3,16 млрд грн. у складі злочинного угрупування на чолі з колишнім головою Міндоходів України Олександром Клименком. Детюк уклала угоду з головним військовим прокурором Анатолієм Матросом.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ