Сьогодні, 24 грудня, у Кишиневі в Палаці Республіки відбулася церемонія інавгурації новообраної президентки Молдови Маї Санду.

Про це інформує видання NewsMaker.

Церемонія відбувалася з дотриманням усіх санітарних норм. Кожен учасник інавгурації мав окреме місце, яке не можна було покидати до завершення заходу. На церемонії були присутні посли, депутати парламенту, судді Конституційного суду і представники релігійних конфесій.

Її попередник Ігор Додон не взяв участі в церемонії. Він зустрів Санду в холі будинку президентури з квітами і пішов. Церемонія передачі влади тривала всього хвилину.

Особливих заходів безпеки не вводили. Біля Палацу Республіки чергували декілька поліцейських. Також там зібралися громадяни для того, щоб привітати нову президентку.

Після виступу глави Конституційного Суду Домніки Маноле Мая Санду склала присягу і офіційно стала президентом Молдови.

Під час інавгурації вона була одягнена у скромну сукню і прийшла на церемонію пішки.

У своїй промові після прийняття присяги вона подякувала всім, хто голосував за неї і сказала, що більшість громадян проголосували проти корупції.

Також вона зазначила:

«Перемога, яку я здобула на цих виборах, не моя, а ваша, дорогі громадяни. Адже в іншому разі ніколи в країні з такими проблемами, як в Молдові, така людина, як я, не стала би президентом. Я одна з вас, проста людина, дочка цієї землі, яка увійшла в політику, розгнівана корупцією, від якої задихається країна»
Також вона пообіцяла, що буде «президентом справедливості».

Після заходу вона пройшлася центром столиці Молдови.

Нагадаємо, що Майя Санду перемогла на президентських виборах Молдови, отримавши 57,72% голосів виборців.

Читайте більше новин за посиланням:

 

ІА "Вголос": НОВИНИ