В місті Дрогобич, що на Львівщині, помер 16-річний підліток Гліб Гаркуша. Так, юнак перелазив через металеву огорожу і зачепив ногу. В результаті отримав сильний поріз аж до кістки, а через деякий час помер.

Про це повідомляє видання «Медіа. Дрогобиччина».

Відомо що трагедія сталася ще 12 липня, проте розголосу набула лише зараз. Причиною стало те, що матір померлого хлопчика ніяк не наважувалась розповісти про своє гори.

В день трагедії 16-річний Гліб відпочивав разом зі своїми друзями в центрі міста. Він вирішив перелізти через металеву огорожу, проте штахета раптово деформувалась під вагою хлопця. Так, вона проштрикнула підліткові ногу аж до кістки.

Після пригоди дитина була ще при свідомості, але через кілька хвилин стан підлітка погіршився. Друзі побігли йому на допомогу та викликали «швидку». До медиків вони не могли додзвонитися аж 20 хвилин. 

«Один із товаришів зумів перелізти через паркан, наказавши іншим негайно телефонувати на 103. А сам намагався надати допомогу. Та хлопці ніяк не могли додзвонитися. Виклики йшли на всі служби, але безрезультатно. Лише через 7 хвилин після трагедії вдалося зв'язатися із кол-центром пожежників, там взялися налагоджувати зв'язок між хлопцями зі швидкою», – розповіла мати Алла Гаркуша.

Швидка допомога, яка все ж приїхала на виклик, констатувала смерть хлопчика.

За словами матері дитини, лікар навіть не вийшов зі службового авто. А медична сестра бідкалася, що не зможе перелізти через паркан. Синові допомогли лише друзі та їхні родичі.

«Жодних служб, які б могли організувати доступ до сина не залучили! Цим займалися діти. На дзвінки приїхали їхні родичі та забезпечили доступ до тіла, а мені біля дванадцятої ночі зателефонували із поліції, і обережно, запитавши спочатку, де мій син, повідомили, що він загинув», – сказала мати хлопця.

Жінка все ж переконана, що як би її дитині вчасно надали медичну допомогу, хлопчик би не помер. 

Варто зазначити, що сім'я загиблого підлітка планує подавати до суду на медиків. Родичі хочуть, аби більше подібна трагедія не повторилась.

Читайте більше новин від ІА Вголос за посиланнями:

ІА "Вголос": НОВИНИ