Більшу частину Сєвєродонецька на Луганщині контролюють російські війська, але ризику оточення бійців ЗСУ наразі немає.

Про це повідомив голова Луганської ОВА Сергій Гайдай у Telegram.

«Бої вже йдуть всередині міста. Російські війська контролюють більшу частину міста. Але побоювання того, що десь будуть оточені наші військові…такого не станеться. Є можливість маневрувати. Військові спокійно тримають оборону на тих позиціях, які займають зараз», - зазначив Гайдай.

Голова ОВА розповів, що в місті пошкоджено близько 90% усіх будинків. З них 60% відновленню майже не підлягають. Також повністю зруйнована критична інфраструктура, центрального постачання води, газу чи електроенергії немає.

Евакуація з міста практично неможлива, гуманітарна допомога також не завозиться.

«Зараз підвезти гуманітарні вантажі в місто немає можливості, тому що бої йдуть всередині. Тому я й закликаю місцевих жителів, щоб вони ховалися в укриття. Зараз із Сєвєродонецька немає ніякої можливості виїхати. З певної частини, яку контролюють українські війська – можливо, але це дуже ризиковано. Шанси вирватись дуже маленькі. Тому ризикувати життям людей просто немає сенсу», - зазначив голова ОВА.

Нагадаємо, сьогодні російські орки поцілили у будівлю хімзаводу. Пошкоджено цистерну з азотною кислотою. Отруйна хмара здійнялась над містом.

ІА "Вголос": НОВИНИ