Українські військові продовжують успішний контрнаступ на півдні. Уже відомо, що майже вся Херсонщина наразі перебуває під вогневим контролем ЗСУ.

Про це під час телемарафону наголосила речниця ОК «Південь» Наталія Гуменюк.

Передовсім Гуменюк наголосила, що особливість операції, яку проводять ЗСУ на півдні, пов'язана з ландшафтом території. Зокрема, на Херсонщині безліч річкових переходів, каналів, а сама місцевість дуже відкрита, адже мовиться про степ.

«Тому тут немає такої інформаційної відкритості. Адже це дуже небезпечно через участь наших підрозділів, наявність мирного населення, яке може потерпати від обстрілів, які ворог поновлює після звільнення території», – зазначила речниця.

Крім того, Гуменюк зауважує: слід розуміти, що після себе окупанти залишили неприємні «сюрпризи». Території, які вони покинули, заміновані.

Вона підкреслила, що ми наразі не можемо озвучувати усі успіхи українських військових, але зауважила, що вони просуваються, відтісняють окупантів, що деморалізує ворога.

«Їхній стан підірваний успіхами наших військ на Харківщині, вони обмінюються між собою новинами. І тим, що вони відчувають на собі, той вогневий контроль, який ми забезпечуємо над майже усією окупованою Херсонщиною», - зазначила Гуменюк. 

Як писав «Вголос», в середу, 14 вересня, президент України Володимир Зеленський відвідав звільнений від російської армії Ізюм, що на Харківщині. У місті підняли прапор України.

Читайте також:

Вночі росіяни ракетами обстріляли Краматорськ. Фото наслідків

Наші військові «денацифікували» російського бійця, який обіцяв привезти «магнітики з України». Фото

У Запоріжжі завербована росіянами українка здавала окупантам позиції ЗСУ та партизанів

ІА "Вголос": НОВИНИ