Лікар інфекціоніст Андрій Орфін вважає, що медичні прогнози на 2022 рік не є втішними. Однак це не заважає працівникам медичної сфери все ж мати надію на певні покращення, особливо це стосується пандемії коронавірусу.

Про це він розповів під час прямого етеру програми “Народне Толк Шоу” на телеканалі NTA.

Лікар сподівається, що ковід перейде з всесвітньої загрози принаймні на сезонне захворювання, а також що настане край локдаунам. Однак, найближчим часом Україні слід готуватись до нового штаму, а разом з ним до нового локдауну після свят.

Якщо судити по Європі, то там в більшості країн нові обмежувальні карантинні заходи, через новий штам вірусу, що отримав назву Омікрон. Тому і ми чекаємо з орієнтовним запізненням в місяць часу прибуття Омікрону до України, приблизно після свят”, - пояснює Андрій Орфін.

Він також наголосив на тому, що всі медики як ніколи потребують підтримки як від влади, так і від простих мешканців. 

Я б хотів подякувати Вам як засобу масової інформації за те, що ви підтримуєте представників медичної сфери. Не потрібно робити ні з кого героїв, навпаки, хотілось би наголосити, що лікарі, медсестри чи медбрати, санітарки й санітари - це такі самі люди, які тяжко працюють зараз цілодобово для захисту населення. Зараз не йде мова навіть про фінансову підтримку, банального “дякую” лікарям також буде дуже приємно”, - пояснив Андрі Орфін, лікар інфекціоніст. 

Нагадаємо, як писав "Вголос", лікар-інфекціоніст Андрій Орфін заявив, що масові протести так званих антивакцинаторів у столиці та інших містах України – ніщо інше, ніж просто маразм.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ