Про це сьогодні у Львові під час засідання колегії департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА повідомив віце-президент української Асоціації медичного туризму Ігор Торський, передає кореспондент «Вголосу».

За його словами, щороку в Україну, навіть не зважаючи на війну на Донбасі, приїздить близько 50-ти тисяч медичних туристів, кожен з яких у середньому витрачає до 2,5 тисячі доларів.

«Медичний туризм є цікавим для України з економічного погляду, бо медичний турист витрачає в 5-10 разів більше, ніж звичайний. Згідно зі статистикою міжнародної асоціації медичного туризму, у середньому медичний турист витрачає від 2-х до 2,5 тисячі доларів. І я певен, що це число можна збільшити як мінімум у кілька разів», – зазначив Ігор Торський.

Віце-президент асоціації пояснив, що найчастіше до України приїжджають пацієнти з країн Азії, Середньої Азії та Близького Сходу. Ці люди позитивно сприймають нашу державу в контексті розвитку медицини.

«Що зазвичай спонукає пацієнта? Дешеве і якісне лікування, сервіс і бажання пізнати нову країну. Якщо порівняти ціни на лікування в Європі та США, то вони є занадто високими. До того ж термін очікування, наприклад у Великобританії чи США, набагато довший, плюс відсутність страховки. Тому люди їдуть в Україну, бо в нас розцінки нижчі», – пояснив фахівець.

Водночас Ігор Торський відзначив, що в європейських країнах на першому місці серед медичних туристів стоїть трансплантологія, а в Україні – репродуктивна медицина.

На думку експерта, Україні треба готуватися до збільшення потоку медичних туристів, оскільки нині Європа готова виділяти фінансування на розвиток медицини.

ІА "Вголос": НОВИНИ