Міський голова Бучі Анатолій Федорук повідомив, що під час окупації російськими військовими у місті були застрелені щонайменше 320 мирних жителів.

Мер зазначив, що навіть він сам був свідком смертної кари кількох людей.

Про це Федорук розповів в інтерв'ю ВВС, пише РБК-Україна.

Міський голова сказав, що три машини з людьми намагалися виїхати в бік Києва, проте окупанти їх по-звірячому розстріляли. В одному з автомобілів перебувала вагітна жінка з чоловіком. Чоловік кричав і просив не стріляти в дружину, проте російські війська все одно застрелили жінку.

Також мер міста додав, що під час окупації терористи полювали за місцевими політиками. Разом з тим Федорук закликав міністра закордонних справ рф сергія лаврова, який заперечує військові злочини в Україні, «приїхати в Бучу і побачити тіла загиблих людей і подивитися в очі їх сім'ям, матерям, чоловікам, дітям, які стали сиротами».

Вголос раніше писав, що представник росії при Організації Об'єднаних Націй (ООН) Василь Небензя визнав причетність військ рф до звірств у Бучі на пресконференції.

Так, постійний представник рф в ООН визнав, що російська армія вбивала українських цивільних осіб. Він раптом обмовився і сказав, що трупів у Бучі не було «до приїзду російських військ».

ІА "Вголос": НОВИНИ