Міський голова Дрогобича Тарас Кучма завітав привітати місцеву жительку Катерину Лазарєву зі 100-річним ювілеєм.

Про подію повідомила пресслужба мера, чим неабияк спантеличила читачів.

«З поважним ювілеєм Катерину Лазарєву цими вихідними особисто привітав міський голова Дрогобича Тарас Кучма та начальник управління соціального захисту населення ДМР Іван Терлецький», - ідеться у повідомленні.

Однак сьогодні у соцмережах обговорюють фото, яким проілюструвала інформацію пресслужба міськради Дрогобича.

На знімку Кучма стоїть біля ліжка ювілярки з букетом і торкається рукою її обличчя. Старенька лежить із заплющеними очима, а в цей час мер Дрогобича завзято виконує свої посадові обов’язки: висловлює слова подяки та дарує подарунки старенькій ювілярці, яка не звертає на нього уваги.

мер Дрогобича вітає довгожительку

Така привітальна церемонія викликала неоднозначну реакцію в мережі. Так, журналіст Любомир Ференс розмістив фото у Facebook і поцікавився: «Що робить мер одного з міст України? Ваші варіанти?». Деякі користувачі соцмережі не повірили, що це фото може бути справжнім і мер справді у такий спосіб вітав стареньку.

Зазначимо, Катерина Лазарєва народилася у Москві, навчалася в медінституті. У період з 1943 до 1945 року – була лікарем 439-го медико-санітарного батальйону у складі І Українського фронту 13-ї армії 350-ї стрілкової дивізії у званні старшого лейтенанта. Брала участь у визволенні Західної України, Польщі, у взятті Берліну. 

Після звільнення в запас пані Катерина працювала лікарем Самбірського лікарняно-поліклінічного об’єднання, а з 1967 року протягом 30 років – лікарем Дрогобицької міської станції переливання крові. Виховала 3 дітей, дочекалася 4 онуків, 6 правнуків та 1 праправнука.

Читайте також:

ІА "Вголос": НОВИНИ