Очільниця уряду ФРН прибуде до Києва 22-го серпня для переговорів з президентом Зеленським. Сьогодні стало відомо, що за 2 дні до цього Ангела Меркель проведе переговори з російським президентом.

Про це повідомляє видання Deutsche Welle з посиланням на офіційного представника німецького уряду Штеффена Зайберта. Він анонсував візит канцлерки ФРН до Москви сьогодні, 13 серпня, на пресконференції в Берліні. 

За його словами, 20 серпня Ангела Меркель відвідає російську столицю з одноденним візитом, під час якого зустрінеться з Путіним. Деталі поїзду, програму заходів та теми, про які буде говорити очільниця першої держави ЄС з російським президентом, наразі невідомі.  

Водночас за інформацію Сергія Нікіфорова, прессекретаря президента України Володимира Зеленського, на зустрічі в Києві голова держави обговорить з німецькою канцлеркою питання безпеки та двосторонніх стосунків. 

Відомо також, що Ангела Меркель не буде присутньою на святкуванні 30-річчя Незалежності України. Як наголосив Штеффен Зайберт, обидва візити німецької канцлерки будуть одноденними. 

Нагадаємо, у вересні спливає термін повноважень Ангели Меркель у якості канцлера Федеративної Республіки Німеччина. Висувати свою кандидатуру на новий термін політикиня не планує. Ангела Меркель очолює уряд Німеччини з 22 листопада 2005-го року. Нещодавно вона заявила, що німецький уряд очікує на проведення виборів на тимчасово окупованих Росією територіях Донецької та Луганської областей. 




ІА "Вголос": НОВИНИ