У будинку на Замарстинівській, який вибухнув вчора, 13 грудня, є 13 квартир, в яких зареєстровано 28 мешканців.

Через вибух постраждало троє мешканців. Двох госпіталізували до 8 лікарні Львова і одного – в обласну клінічну лікарню

Про це сьогодні, 14 грудня, повідомила заступник міського голови з питань житлово-комунального господарства Львівської міської ради Ірина Маруняк.

«Станом на сьогодні ми опитали всіх мешканців, ніхто не потребує відселення в інше приміщення. Єдине, що ми не говорили ще з мешканцями, які перебувають у лікарнях. Але коли їм покращає, ми з ними зкомунікуємо. І якщо вони потребуватимуть, то ми їм надамо тимчасове помешкання», - каже вона.

Також, за її словами, сьогодні зранку вже обстежили три квартири, які постраждали – 17, 21 та 25 квартири. Також між 17 та 25 квартирою вигоріло перекриття. І у 17 квартирі, де стався вибух, пошкоджено перегородки.

вибух на Замарстинівській
Зруйновано перегородки та перекриття

Відучора приміщення охороняють працівники Муніципальної варти. І від завтра розпочнуться протиаварійні роботи. Очікується, що їх завершать протягом місяця.

«Плануємо між квартирами відновити перегородки та перекриття. Також встановити вікна та поштукатурити всередині квартир, аби люди могли там жити. Кошти виділять з резервного бюджету міста», - каже Ірина Маруняк.

За її словами, ймовірна попередня причина вибуху – необережне поводження з газовими приладами. Проте точну причину встановлюватиме спеціально створена комісія. Вона ж має назвати винних у вибухові. 

«Коли будуть встановлені винні, то ми потім стягнемо з них вартість ремонту», - попередила заступник міського голови з питань житлово-комунального господарства Львівської міської ради. 

Чиновниця зазначила, що до інших квартир уже подали електроенергію. А до кінця дня мають відновити й газопостачання. 

Нагадаємо, як повідомляв «Вголос», вчора ввечері в одній з квартир будинку на вулиці Замарстинівській вибухнула газова колонка. Пожежникам вдалось винести на вулицю трьох постраждалих. Вибухом було зруйновано міжкімнатну перегородку, а вогнем пошкоджено дерев’яне перекриття у квартирі між 2 та 3 поверхами.

Постраждалі розказали що вони робили та де були на момент вибуху.

ІА "Вголос": НОВИНИ