Росія стверджує, що не веде жодної «незвичайної військової діяльності» на своїй території.

Про це йдеться у відповіді Росії на запит України на інформацію щодо військової активності РФ біля кордону та в окупованому Криму, яку оприлюднила російська служба Радіо Свобода.

У тексті відповіді, що є у розпорядженні видання. вказано, що йдеться, про те, що Росія має «всі підстави» залишити запит України без задоволення, оскільки в ньому містяться «провокаційні заяви» щодо анексованого Росією Криму.

Далі в ньому сказано, що Росія не веде на своїй території незвичайну військову діяльність, і тому положення Віденського документа не застосовні.

Також у документі йдеться, що у Луганській та Донецькій областях нібито зосереджено понад 120 тисяч українських військових, готових до ведення бойових дій.

«Запит України названий відволіканням уваги »від підготовки силового вирішення внутрішньоукраїнського конфлікту", - пише видання з посиланням на текст російської відповіді.

Нагадаємо, «Вголос» писав, що Україна зажадала від Росії роз'яснення щодо військової діяльності біля кордонів країни та в тимчасово окупованому Криму. У Кремля є 48 годин, щоб надати відповідь на запит.

Згодом, стало відомо, що Україна скликає надзвичайну зустріч з учасницями ОБСЄ, бо Росія проігнорувала запит за Віденським документом щодо роз'яснення військової активності біля кордонів з Україною.

ІА "Вголос": НОВИНИ